Ett gott råd

Om där är ett råd som jag skulle ge, bara ett, då skulle jag säga

SE TILL ATT DU KAN TA HAND OM DIG SJÄLV

Så romatiskt att tro att ens äktenskap ska vara resten av livet och att man kan vara hemmamamma och låta mannen ta hand om allt. Jag blir helt jäkla mörkrädd när kvinnor IDAG 2018 lever ett liv i falsk trygghet. Det är en jäkla tillit som man ger sin partner när de ska ta hand om allt det ekonomiska.

Jag var hemmamamma i 10 år med mina pojkar och jobbade några små jobb här och där. Inget pensionsparande och ingen koll på ekonomin. Smart va?? Knappast.

Efter min skilsmässa så tog jag tag i mig själv, pluggade som en idiot, fick bra jobb och började pensionspara MED EN GÅNG!

Skulle någonting hända min familj nu, skilsmässa, sjukdom eller dödsfall, ja då sitter jag mycket tryggare och kan ta hand om mig själv, min man och barnen. En kompis sa åt mig att jag skulle sluta säga till henne att ha en plan eftersom hon var minsann i ett lyckligt äktenskap. Gissa om de är nu skiljda?? Japp. Hon är 52 år gammal, ingen utbildning, inget pensionsparande och det var inte många slantar som hon fick ut ur det äktenskapet eftersom han hade kredit skulder som hette duga. Men det visste inte hon om och nu är det även hennes skulder.

En annan kompis är hemma med barnen, MEN hon ser till att hennes man betalar in pengar till pensionen i hennes namn. Hon tar hand om ekonomin där hemma och är en del av beslutsfattandet. Precis så som det ska vara.

Tycker att det är super vikigt att ha en plan och vara förberedd. Har man ingen plan, så är det ett litet helvete att ta sig igenom all skit.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s